30 Aralık 2011

130. Drive

Kendi jenerasyonunun en iyi oyuncusu olduğunu son birkaç yıldır kafamıza iyice yerleştiren Ryan Gosling'in bence şimdiye kadarki en iyi performansı. Adının "Drive" olduğuna bakıp her anı aksiyonla dolu Fast Five tarzı bir film beklemeyin. Son derece sakin, ağırbaşlı, uzun bakışmalar ve sessizlikler içeren bir film bu. Ama çok iyi çekilmiş arabalı kaçış sahneleri ve şok edici bazı şiddet anları da yok değil. Danimarkalı yönetmen  Nicolas Refn klasik bir tür filmine Avrupalı bakış açısını taşımayı başarmış. Gece Los Angeles sokaklarındaki çekimler bana -çok sevdiğim- Michael Mann'in Collateral'ini hatırlattı. İkinci yarıda birden artan şiddetin dozu ise Tarantino sularında geziniyor. Soundtrack'te kullanılan mükemmel elektronik müzik örnekleri filmdeki 80'ler havasını destekliyor (jenerik müziği, hipnotik "Nightcall" şurada ). Yılın son günlerinde yakalama fırsatı bulduğum, 2011'in en sağlam filmlerinden biri. (8)

3 yorum:

  1. 150'ye tamamlamaya azmettiniz, takdir ediyorum. :)
    Bu film ve The Skin I Live in, mutlaka izlemek istediklerim arasında.

    YanıtlaSil
  2. Birikmiş yazıları tamamlamak biraz son ana kaldı, o yüzden geçmiş aylarda izlediğim önemsiz filmleri kısa yorumlarla geçiyorum. Drive bu kapsamda değil elbet.

    Dediğiniz gibi azmettim, hedefi vuracağım.

    YanıtlaSil
  3. Drive, senaryosunun yanında en çok film müziklerini beğendiğim bir yapım. Aynı zamanda ryan gosling'in muhteşem performansını da unutmamak lazım. Film sıralamadaki yerini fazlasıyla hakediyor. :)

    YanıtlaSil