11 Aralık 2019

139. Marriage Story


Netflix'in The Irishman'den sonra bu ödül sezonunda iddialı bir diğer filmi Marriage Story (bir de The Two Popes var, ki onu da 20 Aralık'ta izleyeceğiz). Marriage Story bu satırların yazılmasından hemen önce açıklanan Altın Küre adaylarında, en iyi film, en iyi yönetmen ve oyunculuklar dahil 6 kategori ile en çok adaylık alan film olmayı başararak iddiasını kanıtladı.

Noah Baumbach'ın yönettiği film bir çiftin sancılı boşanma sürecini anlatıyor. The Irishman'deki oyunculukları övmüştüm, ama erken konuşmuşum. Scarlett Johansson ve Adam Driver bence 2019 senesinde gördüğümüz en iyi oyunculuk performanslarını ortaya koyuyorlar. Onların samimi ve dürüst oyunları sayesinde bu adamı ve bu kadını anlıyor ve bu iki karakteri de önemsiyoruz. Baumbach herhangi birinin tarafını tutmuyor. Charlie ve Nicole'u tanıdıkça ikisinin de hatalarını görebiliyoruz. Bir yandan bu evliliğin yürümesini çok istiyoruz, ama bir yandan neden yürümediğini de anlayabiliyoruz. Film boşanma sürecinin hukuki tarafını da aktarıyor. Ve  duygusuz pragmatik avukatlar işin için girince, iplerin nasıl gereksiz yere gerildiğine şahit oluyoruz. Belki de iki tarafın karşılıklı konuşup anlaşarak kurtarabilecekleri bir evlilik, avukatların ayak oyunları sayesinde çöküşe doğru yol alıyor.

Netflix, evet, izleme alışkanlıklarımızı değiştiriyor, sinema salonlarını daha az ziyaret etmemize sebep oluyor. Ama bir yandan da böyle güzel filmlerin çok daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşmasına ön ayak oluyor; ki bu da az şey değil. Marriage Story çok iyi yazılmış ve çok iyi oynanmış, sakin, olgun, dürüst bir hikaye. Bu senenin en iyi filmlerinden. Kaçırmayın!

Benim Notum: 8,5 / 10


      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder