15 Mart 2021

Raya and the Last Dragon

 


Disney stüdyoları Elsa (Frozen), Moana ve Mulan'dan sonra prenseslerine Raya ile devam ediyor. Bu kez Kumandra denilen ve biraz Tayland Vietnam Kamboçya taraflarını andıran hayali bir krallıkta, bir savaşçı prensesin dünyadaki son ejderhayı bulma yolculuğuna eşlik ediyoruz.

Disney filmlerinde artık görmeye alıştığımız üzere, film yine müthiş bir görsellik sunuyor. Özellikle doğa görüntülerindeki gerçekçilik inanılmaz. Birçok sahnede, ekranda izlediğimiz kare bir animasyon mu yoksa gerçek görüntü mü emin olamıyoruz. Özellikle karakterlerin saçlarına ve hayvanların tüylerine dikkat. Dövüş sahneleri de oldukça heyecan verici. Uzak doğunun Muay Thai ve Pencak Silat stillerine dayanan aksiyon koreografisi fizik kurallarına saygı gösteriyor. Bir karakter yumruk yediğinde o yumruğun ağırlığını hissedebiliyoruz. 

Son yıllardaki Disney animasyonlarının aksine bu filmde aralarda şarkılar yok. Bu da bence filmin lehine işleyen bir özellik olmuş. Raya and the Last Dragon güzel animasyonu, sevimli karakterleri ve kahramanının aksiyon dolu yolculuğu ile modern çağın Disney evriminde yeni bir halka. 

Benim Notum: 7,5 / 10 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder