30 Mayıs 2016

45. X-Men: Apocalypse


X-Men'in bu yedinci filmi Amerika'daki sinema yazarlarından pek parlak eleştiriler almadı. Ben aynı fikirde değilim. Evet, belki filmin ilk 20-30 dakikası hikayenin temellerini atayım derken birçok karakteri teker teker seyirciyle tanıştırma faslıyla geçiyor, ve bu da tempoyu düşürüyor. Ama sonrasında, oraya buraya bırakılan ipuçları birbirine bağlanıyor ve ilgiyle izlenen bir maceranın detaylarını oluşturuyor. Özellikle Michael Fassbender'in yer aldığı o çok iyi çekilmiş orman sahnesinden sonra film kalkışa geçiyor ve bir daha da yere inmiyor. Belki de yukarıda sözünü ettiğim burun kıvıran eleştirmenler filmin ilk yarım saatini izleyip salondan çıkmış olabilirler. Serinin en iyi üç filmini (X-Men, X-Men 2 ve Days of Future Past) yönetmiş olan Bryan Singer daha fazla krediyi hak ediyor.

Son yıllardaki süper kahraman filmleri genelde "kötü adam" konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Burada da eski Mısır’dan gelen ve ilk mutant olarak bilinen Apocalypse filmin aksayan yönlerinden biri olarak göze çarpıyor. Power Rangers karakterlerinden biri gibi görünen bu kısa boylu ve kötü makyajlı firavun bozması, izleyene korku salmaktan uzak. Film boyunca "dünyayı yok edecem, nı ha ha" dan öte anlamlı bir cümle kuramayan Apocalypse'in motivasyonunun ne olduğu da pek anlaşılamıyor. Neyse ki, onu dengeleyecek yeterince ilginç karakter var filmde. Öncelikle, yer aldığı her sahnede perdeyi dolduran Michael Fassbender (Magneto) farklı bir ligin oyuncusu olduğunu yine gösteriyor ve "ekipte Fassbender varsa, gerisini merak etme" dedirtiyor. Bir önceki bölüm Days of Future Past'teki unutulmaz Pentagon sahnesinin yıldızı Quicksilver, bu filmde daha fazla dakika alıyor ve Eurythmics'ten "Sweet Dreams Are Made Of This" eşliğinde yine filmin en eğlenceli sekansını yaratmayı başarıyor. Filmin ortalarında bir yerde, X-Men mitolojisine aşina olanların içlerindeki yağları eritecek bir misafir oyuncu da beş dakikalığına arz-ı endam ediyor.

X-Men: Apocalypse belki serinin en iyilerinden biri değil, ama renkli karakterleri ve başarılı aksiyonu ile baştan sona keyifle izlenen bir yapım.

FRAGMAN

X-Men: Apocalypse (2016) on IMDb

Benim Notum: 7,5 / 10




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder