15 Aralık 2011

117. Horrible Bosses

Warner Bros şirketi filmin tanıtımını yapmak için 4 metre boyunda patron kılığında giydirilmiş bir kuklayı Montreal'de bir alışveriş merkezinin önüne yerleştirmiş. Gelen geçen çalışanlar diledikleri gibi içlerini dökmüşler: iş yerlerindeki patronlarına duydukları öfkeyi kimi kocaman iğneleri patrona saplayarak, kimi patronun kafasına balyoz indirerek boşaltmışlar. Bu komik görüntüler şurada. Hangi birimiz bir gün patronumuzun boğazına sarılmayı aklımızdan geçirmedik, öyle değil mi? İşte Horrible Bosses filminde üç kafadar bu hayali ciddi ciddi realiteye dönüştürmeye karar veriyorlar ve hayatlarını zindana çeviren patronlarını öldürmek üzere bir plan yapıyorlar. Tabii ki çeşitli sakarlıklar ve ahmaklıklar planın gerçekleşmesini engelliyor. The Hangover tarzı bol küfürlü ve bol belden aşağı esprili bir komedi var karşımızda. Özellikle patronları canlandıran Kevin Spacey, Jennifer Aniston ve tanınmaz haldeki bir Colin Farrel'ın performansları filme olan ilgimizin düşmemesini sağlıyor. Ancak mantığı zorlayan bazı senaryo boşlukları da yok değil. Örneğin bu üç birbirinden son derece farklı adamın böyle kanka olabilmeleri hiç inandırıcı gelmiyor. Ayrıca ilginç bir şekilde açılan ve gelişen senaryo filmin ortalarından itibaren "ee, şimdi ne yapsak acaba" der gibi bir hal alıyor. Öyle çok fazla kahkaha attırmayan ama yer yer eğlenceli bir komedi. (6,5) DVD'Sİ ÇIKTI


2 yorum:

  1. Taciz, tacizdir. Kimden geldiğinin ya da kime uygulandığının önemi yoktur. Severek takip ettiğim bu blog yazarını, bu seferlik kınıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Sadık okuyucumun hassasiyetini dikkate alıyor ve o cümleyi kaldırıyorum. Sadece muziplik olsun diye eklenmiş, "bulmuşsun Jennifer gibi patronu..." mealinde şaka ile karışık bir ifadeydi.

    YanıtlaSil