29 Nisan 2024

Abigail

 


Bir suç çetesi, fidye almak amacıyla yeraltı dünyasının güçlü bir isminin balerin kızını kaçırıp gözlerden uzak izole bir malikaneye kapatıyor. Alacakları 50 milyon doların hayalini kuran çete üyeleri bir süre sonra evin içinde kilitli kaldıkları küçük kızın pek de normal olmadığını fark etmeye başlıyorlar. 

Portföylerinde Ready or Not, Scream 5 ve Scream 6 filmleri bulunan ve korku sinemasında artık kendilerine sağlam bir yer edinmeye başlayan Matt Bettinelli-OlpinTyler Gillett ikilisinin yönettiği Abigail filminin senaryosu ellinci dakika civarlarında ortaya dökülen bir spoiler / sürprizbozan içeriyor. Maalesef bu büyük spoiler filmin fragmanında da gösteriliyor. Filme daha fazla seyirciyi çekmeyi hedefleyen pazarlama faaliyetleri işte bazen böyle olay örgüsünün bütünlüğünü koruma ilkesi ile çelişebiliyor. Halbuki bazı detayları bilmeden filmi izlemeye başlamak, bence kesinlikle filmden alınacak keyfi arttıracaktır. O yüzden mümkünse filmin fragmanını izlememeye çalışın. Hatta filmin konusu ile ilgili ne kadar az şey bilirseniz o kadar iyi.

Kendilerine Radio Silence takma adını veren Bettinelli-Tyler ikilisi korku ve gerilim unsurları ile kara mizahı ustaca harmanlama konusundaki becerilerini Abigail'de de göstermişler. Baştaki kısa giriş bölümü haricinde tamamı tek mekanda, bir malikanede geçen film, ilgi çekici ve iyi yazılmış karakterleriyle yürüyor. Senaryonun bir diğer başarılı yönü ise iki saatlik süresini sarkmadan kullanabilmesi. Radio Silence ekibi film boyunca türün bazı klişelerini bolca kullanırken, bazı klişeleri ise tamamen alt üst ediyor. Oyuncu kadrosunun tamamı üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirirken, özellikle küçük kızı canlandıran 14 yaşındaki Alisha Weir zor bir rolün altından başarı ile kalkıyor.


Benim Notum: 7,5 / 10



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder